Fakes - šošovica
Potrebujeme:
Šošovicu vopred namočenú
Cibuľu na jemno pokrájanú
Strúčik cesnaku
Paradajku
Olivový olej
Soľ, čierne korenie, bobkový list a štpku cukru
Namočenú šošovicu scedíme, cibuľu a cesnak smeníme na olivovom oleji. Pridáme šošovicu, posekanú alebo na hrubom strúhadle postrúhanú paradajku, pridáme koreniny, podlejeme vodou a necháme podusiť do mäkka približne 20-30 minút. Pred dovarením osolíme. Podlejeme iba toľko aby sa šošovica mohla dusiť, nevaríme polievku! Podávame s chlebom a olivami. Inou variantou tohoto jednoduchého jedla je pridanie za hrsť ryže.
Fasolada - fazuľa
Potrebujeme:
Fazuľu deň vopred namočenú
Cibuľu
Cesnak
Mrkvu
Celer
Paradajku
Olivový olej, vodu
Soľ, štipku cukru, čierne korenie, vňaťku na posypanie
Cibuľu a cesnak nadrobno pokrájame a speníme na olivovom oleji. Pridáme scedenú fazuľu, pokrájanú mrkvu, celer, paradajku a koreniny. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Pred dovarením osolíme podľa chuti a posypeme vňaťkou. Podávame s chlebom a syrom Feta. Pre lahodnejšiu chuť môžeme pridať aj jeden pór.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára