piatok 24. januára 2014

Med


 Med celkom určite netreba nijako zvlášť predstavovať. Stretávame sa s ním už od detstva. Poznáme jeho účinky, chuť, farbu, vôňu. Vianočné sviatky, či zimné večery si bez neho nevieme ani predstaviť. Používame ho pri varení, pečení alebo iba tak ako dobrotu. Med rovnako ako olivový olej patrí k zázrakom prírody. Pomáha nášmu telu a má naozaj široké využitie. Výťažky z neho používame nielen v kozmetike ale aj v lekárskom priemysle ako súčasť liečiv. 
Med podporuje trávenie, dodáva telu potrebnú energiu ale aj látky dôležité pre zdravie a regeneráciu buniek. V prvej päťke najkvalitnejších medov v Európe je aj med vyrobený na Kréte. Vyznačuje sa mimoriadnou kvalitou, nezameniteľnou chuťou a omamnou vôňou. Pri troške fantázie v ňom nájdete nielen slnko a zelené lúky ale aj vysoké hory, vietor a more. Krétsky med je hustý, silnej zlatožltej farby. Uchovávame ho v sklenených nádobách bez prístupu vzduchu, pri bežnej izbovej teplote alebo v komore. Vďaka vysokému obsahu cukru a svojej hustote je prakticky nezničiteľný.  Žiadne baktérie nemajú šancu prežiť. Pokiaľ na na povrchu vytvorí tenká vrstva bledej "kôrky", nezúfajte! Všetko je v poriadku, med je nezávadný, je to iba chemická reakcia so vzduchom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára