piatok 24. januára 2014

Korenie - Mix zmesy


Podľa Wikipédie je korenie alebo korenina prírodná pochutina na zvýraznenie alebo vytvorenie chuti jedla. Korenia sú ponímané ako špeciálne časti rastlín. Soľ sa v tomto zmysle za koreninu nepovažuje. Jedným z najväčších producentov korenín v Európe je Kréta.
Úrodné údolia chránené vysokými horami, teplé podnebie, vysoká vlhkosť vzduchu, nadmorská výška, slnko po celý rok...sú ideálnym prostredím pre pestovanie korenia na tomto ostrove. Bazalku, oregano, majorán ale aj harmanček, šalviu či mätu a iné byliny nenájdete iba na špecializovaných farmách ale aj na lúkach či v záhradách. 
V čom je čaro krétskych bylín? Prečo koreniny a potraviny vo všeobecnosti pochádzajúce práve z Kréty patria k tým najzdravším? Na celom ostrove je len pár väčších firiem a znečistenie prostredia je tak minimálne. Ostrov je ďaleko od pevniny, obklopený Líbijským a Krétskym morom. Viac ako 300 dní tu nádherne hreje slnko a preto patrí Kréta k najslnečnejším oblastiam Stredozemia. Zdravé prostredie, ideálne podmienky, žiadna chémia a poctivá ľudská práca sú zárukou prvotriednej kvality, vynikajúcej plnej chuti a skutočne priaznivým vplyvom na ľudský organizmus. 
V našej ponuke nájdete nielen jednodruhové koreniny ale aj viacdruhové koreniace zmesy na šaláty, mäsá, pečené zamiaky, omelety, zapečený syr... V ponuke nechýbajú ani známe zmesy ako sú Gyros, Tsatsiki či zmes na jahňacinu.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára