Jednoduché Paximadi
Potrebujeme:
Špeciálne sucháre Paximadi
Paradajky
Syr - Feta alebo Myzithra
Olivový olej
Oregano, soľ
Paradajku a syr najemno pokrájame alebo postrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme oregano olivový olej a dobre premiešame. Ak je treba pridáme štipku soli (pozor syr Feta je slaný!). Namiesto oregana môžeme použiť aj mladú cibuľku alebo pažítku. Jednoduché paximadi sú vynikajúce k vínu, ako raňajky, predjedlo či olovrant.
Pravý Choriatiko šalát
Potrebujeme:
Paradajky
Uhorku
Cibuľu
Olivy
Feta
Olivový olej
Soľ, oregano
Paradajky, uhorky a cibuľu pokrájame na menšie kúsky. Osolíme, posypeme oreganom premiešame a polejeme olivovým olejom. Pridáme nakrájanú Fetu a olivy. Podľa chuti zelené alebo čierne. Prípadne oboje. Ihneď podávame. Šalát sa nikdy nepripravuje niekoľko hodín dopredu, vždy sa podáva čerstvo pripravený s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára